XIII konferencja Naukowa Żywienia do- i pozajelitowego

W dniach 16–17 listopada 2018 r. odbędzie się XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Sekcji Żywienia Do- i Pozajelitowego Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego. Na konferencję do Warszawy, zapraszają organizatorzy- Ogólnopolska Sekcja Żywienia Do - Pozajelitowego oraz Biuro Zarządu Głównego PTFarm.

Komitet Organizacyjny i Naukowy ma zaszczyt zaprosić Państwa do udziału w kolejnej już XIII Konferencji Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego Ogólnopolskiej Sekcji Żywienia Do- i Pozajelitowego, która odbędzie się w dniach 16-17 listopada 2018 r. w Warszawie w hotelu Radisson Blu Centrum, ul. Grzybowska 24.

Żywienie w onkologii

Tematem przewodnim tegorocznej Konferencji będzie „Wsparcie żywieniowe i żywienie kliniczne elementami terapii onkologicznej”.
Do udziału w Konferencji zaproszeni zostali wybitni wykładowcy, specjaliści z zakresu terapii onkologicznej i żywieniowej. Zaproszenie przyjęli i w pierwszym dniu konferencji wykłady wygłoszą: dr Emilia Filipczyk-Cisarż, dr Aleksandra Kapała, dr Marcin Folwarski oraz prof. dr hab. n. med. Stanisław Kłęk.
Tematyka wykładów obejmie dobór terapii onkologicznej i żywieniowej w zależności od stanu klinicznego pacjenta, zespół wyniszczenia nowotworowego – przyczyny powstawania i leczenie oraz leczenie żywieniowe o profilu immunomodulującym.

Drugi dzień pod znakiem warsztatów

W drugim dniu konferencji zaplanowane zostały warsztaty praktyczne. Uczestnicy ponownie będą mieli okazję zapoznać się z automatycznymi urządzeniami do przygotowywania mieszanin, wyrobami medycznymi w praktyce farmaceuty szpitalnego, aktualnymi zasadami GMP oraz różnymi metodami sporządzania mieszanin do żywienia pozajelitowego.
Każdy uczestnik będzie mógł wziąć udział w dwóch warsztatach, z których każdy będzie kończył się testem.
Za udział w warsztatach wszyscy uczestnicy konferencji otrzymają punkty edukacyjne.
Szczegółowe informacje na stronie PTFarm
Podobał się artykuł? Podziel się!
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
0 komentarzy
avatar
Komentujesz jako gość!

Brak komentarzy